Specialisaties
Sportkinesitherapie
​
Sporters die tijdens het sporten een blessure oplopen kunnen hier terecht voor hun revalidatie, dit zowel met traumatische letsels als met overbelastingsletsels.
Wij begeleiden hen zodat ze zo snel mogelijk hun sport kunnen hervatten.
Sportblessures behandelen we met manuele therapie in combinatie met medische oefentherapie en functionele training.
​
Enkele voorbeelden: achillespeesproblemen, tendinopathie, enkelverzwikking (distorsie), spierscheur, jumper’s knee bij basketbalspelers en volleyballers, lopersknie, pubalgie bij voetballers, tenniselleboog, golfelleboog, ‘rotator cuff’-problemen bij volleyballers, ...
​​​​
​
Algemene kinesitherapie
Nek- en rugklachten
De behandeling van deze problematiek is afhankelijk van uw klachten en het individueel onderzoek. Lees verder.
​​
​
Vestibulaire revalidatie (draaiduizeligheid)
Ook wel gekend als BPPV (Benigne Paroxysmal Positional Vertigo). Dit is het meest voorkomende probleem van het evenwichtsorgaan en wordt gekenmerkt door draaiduizeligheid en aanvallen van evenwichtstoornissen. Lees verder.
​​
​
Neurologische Revalidatie
Neurologische revalidatie omvat de revalidatie van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. De toegepaste therapie is gericht op het verminderen van spasticiteit, het verbeteren van de mobiliteit, het evenwicht, de coördinatie, de spierkracht, gangmogelijkheden (met of zonder hulpmiddelen) en de algemene conditie. Lees verder.
​
Reuma, Artrose en Spondylarthropathieën
Een groot deel van de bevolking met één van deze poblemen en klachten heeft baat met kinesitherapie. Deze aandoeningen tasten spieren en gewrichten aan waardoor aangepaste oefeningen nodig zijn. We bekijken elke patiënt individueel en stellen een op maat gemaakt programma op waardoor de patiënt blijft bewegen binnen zijn of haar mogelijkheden.
Bekkenbodemreëducatie
​
Bekkenbodemrevalidatie, ook wel pelvische reëducatie genoemd, is de kinesitherapeutische behandeling van verschillende problemen in het kleine bekken en dit zowel bij mannen, vrouwen als kinderen.
U kan bij ons terecht voor de individuele behandeling van problemen zoals
​
- inspanningsgebonden urineverlies of urinaire stressincontinentie
- urinaire aandrangincontinentie of urge-incontinentie
- verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
- obstipatie
- stoelgangverlies
- pijn bij seksuele betrekking
- prostaataandoeningen, prostatectomieën
​​​
Pre-en Postnatale kinesitherapie
​
Prenataal (voor de bevalling) wordt er informatie gegeven rond de zwangerschap en bevalling. De juiste ademhalingstechnieken om toe te passen prenataal en tijdens de arbeid worden aangeleerd, alsook houdingen om de pijn te verlichten en de baby te positioneren. Ook andere zwangerschapskwaaltjes (bekkenpijn, kortademigheid, rugpijn…) kunnen aangepakt worden. Deze sessie(s) gaan bij voorkeur door samen met de partner.
​
Postnataal (na de bevalling) wordt er gewerkt aan de buik-, rug- en bekkenbodemmusculatuur. De bekkenbodem moet terug opgetraind worden om incontinentie (op latere leeftijd) tegen te gaan. De bekkenbodem wordt uitgebreid gecontroleerd, er worden tips meegegeven en indien nodig gewerkt met biofeedback of elektrostimulatie. Als dit ok is dan gaan we over naar het optrainen van de buik- en rug musculatuur. U kan hiermee starten 6 weken na de bevalling, tenzij uw gynaecoloog anders aangeeft.
​
Pre- en Postoperatieve revalidatie
​
Vóór een operatie hebben de behandelingen als doel het te opereren lidmaat in optimale conditie te brengen.
Ná de operatie, of bij een niet geopereerd trauma, willen we een zo vlug en efficiënt mogelijk herstel bekomen.
Onder deze groep vallen:
- Knie operaties: arthroscopie, totale knie prothese, voorste of achterse kruisbad operaties, meniscusproblematiek, ...
- Heup operaties: totale heup prothese, verwijdering van bursa, ...
- Schouderoperaties: protheses, hechtingen van pezen, arthroscopie van de schouder, ..
- Polsfracturen, elleboogletsels, vingerletsels, achillespeesscheuren, ...
- Enkelfracturen: pilon fractuur, etc ...