top of page

Lymfedrainage ad modum Vodder

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht en is in optimaal evenwicht als deze waterhuishouding in een goede conditie verkeert. Het lymfstelsel (lymfvaten en lymfknopen) speelt hierin een belangrijke rol. Het is namelijk de lymfe die een drainerende, én ook een voedende en zuiverende rol vervult. Deze functie kan echter bemoeilijkt worden door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval. In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel geoptimaliseerd worden.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een massagevorm waarbij een ritmische en heel zachte, spiraalvormige druk wordt uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen. De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur en in een ontspannen sfeer. Om dit laatste te bereiken wordt verzocht tijdens de behandeling niet te praten. De behandeling is vrijwel pijnloos, en de duur ervan is afhankelijk van de klacht. De drainage begint bij de lymfklieren in de hals (de basis), gevolgd door (afhankelijk van de klacht) de lymfklieren in de buikstreek, oksels, liezen en/of het gelaat. Heeft de patiënt klachten buiten deze lymfkliergebieden dan zal daarop een gerichte specifieke behandeling volgen.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is toepasbaar bij zeer veel klachten, al dan niet in combinatie met andere therapievormen. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen, en het hormonale stelsel te optimaliseren. We behandelen onder andere mensen met:

– Zwellingen (oedeem). Vb: lymfoedeem, zwellingen na een ongeval of operatie.
– Verstuikingen.
– Bloeduitstortingen.
– Spierpijnen en spierletsels.
– Dystrofie.
– Reuma (ontstekingen).
– Artrose (slijtage).
– Neus-, keel-, en ooraandoeningen.

 

Massage therapie
bottom of page