Dry Needling

In januari 2021 startte Zilke met de opleiding Dry Needling. Ze volgde de basisopleiding waarna ze de opvolgmodules het komende jaar zal afwerken. 

Wat is nu eigenlijk Dry Needling en waarvoor dient het? 
Dry needling is een behandelmethode die gebruikt wordt bij pijnlijke of gespannen spieren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een dunne accupunctuurnaald waarmee de verhardingen worden aangeprikt om zo tot ontspanning van de spier te komen. 

Door de triggerpunten of spierknopen aan te prikken, valt deze als het ware plat en bekomen we ontspanning.  Er zijn echter soms meerdere sessies nodig om tot een goed en blijvend resultaat te komen. Deze methode is dan ook een aanvulling van een behandeling en dus niet een volledige behandeling op zich. 

De behandeling zelf is bijna pijnloos. Enkel het aanprikken door de huid voelt aan als een speldeprik. Daarna wordt de naald verder door geduwd tot in de spier. Hierbij kunnen spiervezels aangeprikt worden die kunnen zorgen voor een samentrekking of twitch. Deze twitch is niet noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen maar kunnen gevoelig aanvoelen. 

Indien u nog meer informatie wenst omtrent deze therapie, aarzel dan niet om contact op te nemen!